Heb ik echt een website nodig als zelfstandige?

19-02-2024

Als zelfstandige kan je je wel eens afvragen of het nu echt noodzakelijk is om te betalen voor een website? Dat is toch een kost die je gemakkelijk zou kunnen uitsparen? Mensen kunnen je gewoon bellen als ze je zoeken. Of je hebt op het moment zoveel werk, dat je geen tijd hebt om 's avonds achter de computer te gaan zitten en bovenop je boekhouding ook nog een website te onderhouden.

De werkelijkheid van de 21ste eeuw is echter dat tegenwoordig iedereen het hele internet in zijn broekzakken heeft zitten. Als mensen iets of iemand zoeken, dan gebeurt dat standaard via een paar snelle duimbewegingen op een touch screen. 

Daarom is het zo belangrijk dat je, vooral als beginnende zelfstandige, zorgt voor een goede online zichtbaarheid. Dit begint met een mooie website, maar er komt wel wat meer bij kijken.

Zo heb je namelijk niks aan een website als mensen die niet kunnen vinden. Daarom is het belangrijk dat je website wat ze noemen "zoekmachine vriendelijk" is. Dit wordt bekomen door de SEO, search engine optimalisatie, van je website te verhogen

Verder moet de website ook gemakkelijk te navigeren zijn. Mensen moeten in een kwestie van een paar seconden kunnen vinden wat ze zoeken, anders haken ze al snel af en vertrekken ze naar een andere website.

Tot slot is het het beste om die website dan ook ineens te integreren met een e-mailadres dat verwijst naar de site. Dit oogt toch een stuk professioneler dan bijvoorbeeld een hotmail of een outlook e-mail.

Het kan dus als ondernemer toch vaak de moeite lonen om te investeren in duidelijke en klantvriendelijke online zichtbaarheid!